spelen-auto

Spelletjes voor in de auto

Verveel je je onderweg naar je vakantiebestemming en wil je je vermaken op een leuke en leerzame manier? Lees dan snel verder voor leuke en leerzame spelletjes, want voordat je het weet ben je al een aantal uren verder! Hieronder staan een aantal spelletjes beschreven voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, tussen de 6 en 12 jaar, tussen de 8 en 12 jaar en spelletjes voor alle leeftijden. De meeste spelletjes kunnen gespeeld worden door meerdere personen.

Spel voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar

Het bananenspel. Dit is een erg eenvoudig spel dat gespeeld kan worden met 2 of meer personen. De eerste speler die banaan roept bij het zien van een gele auto krijgt 1 punt. Degene met de meeste punten wint het spel. Om het spel spannender te maken is het leuker om de winnaar te belonen met een prijsje. Dit spel kan ook gespeeld worden door oudere kinderen. De gele auto’s kunnen dan worden vervangen door bijvoorbeeld een specifiek automerk, om het nog moeilijker te maken kan het spel ook gespeeld worden door te zoeken naar buitenlandse kentekens.

Spel voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar

Het dierenslang spel. Dit spel kan gespeeld worden door meerdere personen, de eerste begint met het opnoemen van een diersoort, bijvoorbeeld ‘ezel’. De volgende speler moet vervolgens een diersoort opnoemen met de letter ‘l’ van ‘ezel’, bijvoorbeeld luipaard. De volgende moet dan weer een diersoort opnoemen met de letter ‘d’. Degene die geen diersoort kan opnoemen is af. Dit spel kan natuurlijk ook gespeeld worden met bijvoorbeeld landen of etenswaren.

Spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar

Het ‘ik ga op vakantie en ik neem mee…’ spel. Dit spel is erg goed voor het trainen van je geheugen. Dit spel kan ook weer gespeeld worden door meerdere personen. De eerste speler begint met ‘ik ga op vakantie en ik neem mee…’ bijvoorbeeld tandpasta. De tweede zegt herhaalt de zin, dus ‘ik ga op vakantie en ik neem mee tandpasta en een…’ en voegt er een voorwerp aan toe. Elke speler voegt er een nieuw voorwerp aan toe en de zin moet dan ook volledig herhaald worden. Het wordt steeds moeilijker, dus degene die ze zin niet meer volledig weet op te noemen is af.

Spel voor alle leeftijden

Dit spel kan door iedereen gespeeld worden: Het bingo nummerborden spel, hiervoor heb je op het internet een speciale bingokaart die uitgeprint kan worden. Door het een aantal keren uit te printen kan het gespeeld worden met meerdere personen in de auto. De bingokaart bevat 99 getallen, van 1 tot en met 99. Iedereen krijgt een bingokaart en gaat vervolgens zoeken naar nummerborden van auto’s. Bij elke gevonden cijfercombinatie kan het getal weggestreept worden op de bingokaart. De winnaar is degene die als eerste alle getallen op de bingokaart heeft weggestreept en degene die als eerst ‘BINGO!’ roept natuurlijk. (Het is natuurlijk niet zo handig en veilig om de bestuurder mee te laten doen met het spel).